Onderhoud van de signalisatie aanhangwagens met variabele berichten – Wallonië

Over deze werf

Yvan Paque ontfermde zich over de controle, het onderhoud en het repareren van verplaatsbare camera’s en aanhangwagens met variabele berichten voor de openbare diensten Wallonië.
 • Bouwheer

  Openbare diensten Wallonië, Operationele Generale Directie van Wegen en Gebouwen
 • Datum

  2015 - 2018 / Uitvoeringstermijn: 48 maanden
 • Plaats

  Wallonië
 • Bedrag

  < 500.000 €
 • Specialiteit

  Signalisatie

Beschrijving van de werf

In het kader van een uitbreidingsproject van de werkmanagementuitrustingen, verwierven de openbare diensten Wallonië meerdere verplaatsbare camera’s, alsook uitgeruste aanhangwagens met borden met variabele teksten.

Yvan Paque ontfermde zich over de generale controle van de aanhangwagens (remmen, lichten, elektrisch circuit, trekhaak, banden, motors, automaten, flash memory, modem, …) alsook het onderhoud en de nodige reparaties. Hiervoor heeft Yvan Paque, naargelang de noden van het onderhoud van de uitrustingen, vervangingswerken voor defecte stukken en een generale her programmatie van de borden uitgevoerd.

De borden met variabele berichten zorgen ervoor dat automobilisten geïnformeerd worden en worden gebruikt in het kader van specifieke communicatie ( sneeuwplan, wegeniswerven, … ). Elke aanhangwagen is uitgerust met twee display panels, batterijen, een afstandsbedieningssysteem, een onderhoudssysteem op afstand, een boordcomputer die in communicatie staat met het PEREX centrum en een laagspanningsstroomgroep op diesel die instaat voor het opladen van de batterijen.