Over ons

Yvan Paque is al meer dan 50 jaar specialist in elektrische, elektronische en elektromechanische werkzaamheden op het gebied van vervoersinfrastructuur en erfgoed. Dit omvat het ontwerp, de studie, de uitvoering en het onderhoud van elektrische, elektronische en elektromechanische installaties op het gebied van vervoers- en erfgoedinfrastructuur. Als echte multispecialisten werken de teams van Yvan Paque met nauwkeurigheid, reactiviteit en accuraatheid voor alle soorten elektromechanische projecten in Wallonië en Vlaanderen. Yvan Paque, die deel uitmaakt van de internationale Groep Eiffage, biedt zijn klanten uitgebreide menselijke en materiële middelen, alsmede specifieke vaardigheden.

Onze specialiteiten

De veelzijdige specialist in energie

Onze troeven

Onze troeven die het verschil maken

 • Kwaliteit en ervaring

  Nabijheid en uitstekende elektrotechnische vaardigheden van onze teams: elektriciteit, elektronica, automatisering, elektromechanica met ervaren projectleiders. ISO 9001, VCA, ISO 14001 certificeringen.

 • Multispecialist

  Yvan Paque staat in voor de studie, het ontwerp, de uitvoering en het onderhoud van uw elektromechanische werkzaamheden voor alle soorten transport- en erfgoedinfrastructuur.

 • 3 vestigingen in België

  Ideaal gelegen in Wallonië en Vlaanderen, met het beste niveau van reactiviteit, nabijheid en productiviteit.

 • Meer dan 250 medewerkers tot uw dienst

  Met de steun van de internationale Groep, Eiffage Energie Systèmes, beschikken we over uitgebreide menselijke en materiële middelen, alsook over specifieke vaardigheden.

De groep

De flexibiliteit van een KMO, de kracht van een grote groep

Yvan Paque, opgericht in 1972, maakt sinds 2007 deel uit van de Franse groep Eiffage, Europese leider op het gebied van grote bouw- en infrastructuurwerken. Deze groep van 72.500 werknemers is een garantie van financiële stabiliteit voor Yvan Paque, die bovendien een zeer grote mate van beheersautonomie bewaart. Zo behoudt Yvan Paque de nabijheid en flexibiliteit die het tot een succesvol familiebedrijf hebben gemaakt.

Ontdek de website van Eiffage Énergie Systèmes

Ontdek de website van Eiffage

Ontdek de website van Eiffage Benelux

Onze directie

Dominique Scherpenbergs,
CEO Eiffage Énergie Systèmes BELUX
 1. Onze geschiedenis

  1972 Oprichting van de onderneming door Meneer Yvan Paque

  In 1972, heeft Yvan Paque de onderneming met dezelfde naam opgericht. In het begin zijn ze maar met enkele werknemers.

 2. Onze geschiedenis

  In de jaren 1980 Yvan Paque heeft een “Vlaams en Brussels“ filiaal opgericht

  Geconfronteerd met een snelle uitbreiding, besloot Yvan Paque een “Vlaams en Brussels“ filiaal op te richten om zo zijn markt naar het noorden van het land uit te breiden. Dit filiaal, VSE genoemd, zal vooral gericht zijn op het vernieuwen en het onderhouden van publieke verlichting en verkeerssignaalinstallaties maar de activiteiten zullen snel evolueren in de komende jaren.

 3. Onze geschiedenis

  2000 Besix koopt Yvan Paque op

  In 2000 werd het bedrijf Yvan Paque opgekocht door de belgische “Besix Group”, gespecialiseerd in de bouw.

 4. Onze geschiedenis

  2005 Besix geeft Yvan Paque over aan Eiffage

  In 2005 geeft « Besix Group » Yvan Paque over aan de Franse groep « Eiffage », een van de leaders in de wereld van de bouw en concessies.

 5. Onze geschiedenis

  2018 Dominique Werpin, de nieuwe directeur van Yvan Paque

  Dominique Scherpenbergs wordt al snel de nieuwe CEO van de energiebranche Eiffage in België. Dominique Werpin, die Operations Manager was bij Yvan Paque, werd tot Algemeen Directeur van Yvan Paque genoemd.

 6. Onze geschiedenis

  2021 Overname van Luxtechnologie en de activiteiten van Micotec

  In december rondt Yvan Paque de overname af van het Luxemburgse bedrijf Luxtechnologie en de activiteiten van het Luikse bedrijf Micotec. Beide ondernemingen zijn opgericht door Michel Hannick (een voormalig werknemer van Yvan Paque) en zijn actief op het gebied van de analyse van lucht- en waterkwaliteit.

Onze certificeringen

Om het prestatieniveau van Yvan Paque te verbeteren, heeft de directie besloten een geïntegreerd beheersysteem voor Kwaliteit, Veiligheid-Gezondheid en Milieu (KVGM) in te voeren overeenkomstig de ISO 9001, ISO 14001, VCA** normen. Ontdek ook onze Directieverklaring.

Daartoe zet de directie van Yvan Paque zich in om:

 • Alle personeelsleden bewust te maken van, op te leiden in en te responsabiliseren voor het beheer van de prestaties op het vlak van Kwaliteit, Veiligheid-Gezondheid en Milieu.
 • Deel te nemen aan een proces van voortdurende verbetering van haar diensten, haar organisatie en haar prestaties, teneinde de klant tevreden te stellen en haar activiteiten te bestendigen.